Nog maar een paar nachten slapen en dan is het zover: sinterklaasavond! Pepernoten, chocoladeletter, banketstaaf en speculaas zijn niet weg te denken bij dit gezellige avondje maar hoe zorg je ervoor dat het niet een avondje wordt waarop jij en je kinderen teveel snoepen?  Vijf tips waarmee je het op het heerlijk avondje van Sinterklaas gezond houdt.

1. Koop per ons, niet per voordeelzak

Grote zakken pepernoten en taai taai poppen liggen in de supermarkt voor het grijpen. Zo dicht mogelijk bij de kassa zodat jij vooral niet zal vergeten veel van dit lekkers te kopen. Maar waarom zou je dit doen? Met een kleinere hoeveelheid lekkers, gekocht bij de bakker of zelfgemaakt, heb je ook een fijne sinterklaasavond.

2. Eet alleen snoepgoed op 5 december.

Al wekenlang is het te koop maar als je alleen pepernoten, chocola en banketstaaf op 5 december eet zorg je ervoor dat het leuk blijft. Er zijn immers nog meer feesten in december waar je lekker wil eten en genieten toch?

3. Eerst gezond eten, dan snoepen

Eet eerst een gezonde avondmaaltijd voordat je gaat snoepen. Eet daarvan genoeg zodat je een voldaan gevoel hebt. Dit helpt jou en je kinderen om gemakkelijk met mate te snoepen Maak bijvoorbeeld een grote pan soep met verse groente en eet daar volkorenbroodjes bij. Groente en volkorenbrood bevatten veel vezels en die zorgen voor verzadiging en een gezonde darmwerking.

4. Ga een potje voetballen

Ook al is het guur buiten, het doet je echt goed om een half uurtje te voetballen, wandelen of te fietsen.  je voelt je echt prettiger als je na het buiten zijn samen met je kinderen op de bank kruipt. Bovendien kan je je ook nog bedenken dat jullie zo toch aardig wat calorieën hebben verbrand.

5. Eet met aandacht

Snoepgoed als pepernoten en taai taai, snaai je zo weg, zonder dat je ervan geniet. Pak daarom nooit achteloos een handje pepernoten die je gedachteloos in je mond stopt. Eet niets zonder dat  je er eerst naar gekeken hebt en er goed voor bent gaan zitten.  Met aandacht voor eten, geniet je ook meer van eten en eet je automatisch minder. Mindful eten noemen ze dat!

Meer tips voor een gezonde familie?

Wil je meer tips om gezond(er) te eten en te bewegen samen met je kids en overgewicht voorkomen? Volg ons op facebook waar je leuke tips krijgt over dit onderwerp. Wil je dit serieus gaan aanpakken kan je onze Kikforkids starterskit  aanschaffen.